AI kan gjøre MR-skanning så mye som 10 ganger raskere. I medisinsk bildebehandling kan mindre data være bette

15

Å få en MR betyr at du er i et støyende, claustrophobia-inducing tube. For mange er det ikke gøy. For andre-lignende barn eller veldig uvel-det er verre. For å gjøre disse diagnostiske verktøyene enda raskere, undersøker forskerne å inkorporere en ny taktikk: Bruk kunstig intelligens til å ta de rå dataene som genereres av MR-maskinen og lage lesbare bilder.

Årsaken til at MR-skanning er treg, forklarer Daniel Sodickson, professor i radiologisk avdeling ved NYU School of Medicine, at de trenger å fange opp alle dataene som er nødvendige for å skape et fint bilde for en radiolog å tolke. En kneskanning kan ta rundt 15 til 20 minutter; en hjerne, 30 minutter; Imaging et hjerte kan vare en time. Men hva om du kunne kjøre den maskinen raskere og fortsatt få et brukbart bilde?

Ved hjelp av AI, kan det være mulig å fange mindre data, og dermed bildet raskere, samtidig som det opprettholdes - eller til og med forbedrer - alt det riktige innholdet i magnetiske resonansbilder, sier Sodickson.

Slik gjør de det: De ville kjøre MR-skanningen raskere, og samle mindre rådata i prosessen. Men i stedet for å tolke de rå dataene den tradisjonelle måten - som innebærer en prøvd og sann sannhet uten matematisk prosess - trener de kunstig intelligens for å gjøre data-til-bilde-konvertering. Hvis forskere forsøker å tolke rask-MR-data på den tradisjonelle måten, er resultatene dårlige, fordi det ikke er nok data i utgangspunktet. Med AI er de bedre.

Målet akkurat nå er å kunne kjøre en MR-skanning så mye som 10 ganger raskere og få et bilde med den nødvendige nøyaktigheten. Forskere ved NYU har jobbet med denne ideen siden 2016, og nå har de annonsert at de samarbeider med AIs forskningsfløy av Facebook, kalt FAIR, for å presse den fremover.