Ford planlegger å kutte tusenvis av jobber over hele Europa En Ford Motor fabrikk i Köln, Tyskland.

18

Selskapet, som har 68.000 arbeidere i Europa, inkludert gjennom joint ventures, angav ikke hvor mange jobber det ville kaste, men en talsmann sa at tallet ville være i tusen. Ford sa at det hadde planlagt å konsultere fagforeninger om kuttene, som vil påvirke alle avdelinger, og at det håpet at så mange som mulig ville være frivillige.

Bilprodusenten sa også at det ville lukke en overføringsfabrik i Bordeaux, Frankrike, i slutten av august. Blant de mulige kuttene er Ford: vurderer å stoppe produksjonen av to minivanmodeller på fabrikken i Saarlouis, Tyskland, etter hvert som det europeiske markedet for slike kjøretøy krymper; Gjennomgang av et joint venture i Russland, Ford Sollers; og planlegger å konsolidere sitt hovedkvarter i Storbritannia.

Den globale bilindustrien viser tegn på belastning. Bilsalg i USA ser ut til å ha toppet, da insentiver som lavrente lån slutter. Tjenestemenn i Kina sa i denne uken at bilsalget i desember gikk ned i 19 prosent, og den bratte nedgangen i moderne rekordføring som faller sammen med en bredere nedgang i den kinesiske økonomien. I Europa er bilprodusentene truende med ulike utfordringer, inkludert Storbritannias truende utgang fra EU, noe som kan føre til høyere takster på biler og bildeler.

Også på torsdag sa den britiske bilprodusenten Jaguar Land Rover at den ville redusere sin globale arbeidsstyrke med 4500 mennesker, og citerte "flere geopolitiske og regulatoriske forstyrrelser." Kuttene, som selskapet sa ville komme gjennom buyouts, følger avreise på 1500 arbeidere sist år.

Carmakers står overfor en kraftig stramning av utslippsstandarder i Europa. Ford sa torsdag at det ville tilby elektriske versjoner av sine nye personbiler. Det har testet hybrid vans i London og Valencia, Spania.

[Les mer om Fords innsats for å redusere kostnader og finne nye partnere.]

Ford, som har 6,4 prosent av Europas nye bilmarked, har slitt seg med å vinne seg i regionen. Det begynte å krympe sin europeiske virksomhet i 2013 da tapene hans stod opp under en flåte av biler, men nedleggelsen har vært dyr på grunn av fratrekk.

Selv om rekordsalg av lastebiler og sportsvognkjøretøy i USA har bedret selskapets fortjeneste, har det mistet penger i utlandet. Ford har hatt samtaler med Volkswagen om en mulig allianse i Europa og Sør-Amerika, og har utforsket samarbeid med Mahindra, en automaker i India, et land der det også har slått seg.

Ford sa i fjor at det ville omorganisere sin verdensomspennende lønnsomhet med målet om å gjøre det slankere i årets andre kvartal.